Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε φιλικό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι η τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Κωνσταντίνου Τσιάρα και του υπηρεσιακού υπουργού Φίλιππου Σπυρόπουλου.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως «είναι μεγάλη τιμή» το να είναι μέλος στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσιάρα είπε: «Είναι μεγάλη τιμή ότι διαδέχομαι εσάς στο υπουργείο, που είναι γνωστό το πόσο καταξιωθήκατε με το νομοθετικό αλλά και το διοικητικό έργο σας, με άξιες επιλογές δικαστών στη λεγόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης, γιατί στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν ηγέτες, υπάρχουν δικαστές».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο και στην επόμενη πολιτική κυβέρνηση, που θα έχει την ευθύνη, υπογραμμίζοντας ότι «σπουδαιότερο πράγμα από την πολιτική δεν υπάρχει. Εκεί συμμαζεύεται η φιλοσοφία, η τέχνη, η επιστήμη, τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι αυτό το “προσέταιρον” της πολιτικής που δίνει την ελπίδα σε όλους του άλλους θεσμούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Για έναν «εκλεκτό κατά γενική ομολογία καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου» έκανε λόγο ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας αναφερόμενος στον κ. Σπυρόπουλου, ενώ σχετικά με το νομοθετικό έργο της τελευταίας τετραετίας σχολίασε ότι ψηφίστηκαν 30 νομοσχέδια, σε επίπεδο ενίσχυσης όλων των διαδικασιών με βασική προτεραιότητα την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, ενώ -όπως είπε- στο τέλος του 2025 η Δικαιοσύνη θα είναι απολύτως ψηφιακή.


Πηγή