Αλέξης Τσίπρας: Live η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στην εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό.

Μιλούν, επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Έχουμε αποφασίσει να αγνοήσουμε τα fake news και να εστιάσουμε στον προγραμματικό μας λόγο», ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως παρά τη βαρύνουσα σημασία του για την εθνική οικονομία, ο τομέας του τουρισμού δυστυχώς δεν αποτελεί αντικείμενο συγκροτημένου πολιτικού σχεδιασμού.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως επέλεξε να αφήσει τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο.

«Αντί να επωφεληθεί από την υποχρεωτική ανάπαυλα της πανδημίας για να ξεκινήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αναμετρηθεί με τις τουριστικές επιδόσεις του 2019, την επιτυχία της δικής μας κυβέρνησης».

Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, είναι ο ελληνικός τουρισμός σήμερα να παρουσιάζει ουσιαστικές δομικές ελλείψεις ως προς τις υποδομές, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο.


Πηγή