Δημοτικές εκλογές 2019 – Λεκάκης: «Oι πολίτες θα στηρίξουν ανθρώπους που ξέρουν την πόλη»

Δημοτικές εκλογές 2019: «Δεν είμαι υποψήφιος ούτε για να παίξω τα πολιτικά παιχνίδια κανενός κόμματος, ούτε για να κλείσω την πολιτική μου καριέρα» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Ο κ. Λεκάκης, αντιδήμαρχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη από το 2015 και στέλεχος της «Πρωτοβουλίας» από το 2010, κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την απόφαση του κ. Μπουτάρη να αποσυρθεί από μια τρίτη θητεία. «Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες θα στηρίξουν ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν. Ανθρώπους που ξέρουν την πόλη, έχουν εμπειρία διοίκησης, είναι νέοι, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί» λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θέτει ένα ερώτημα προς τον συνυποψήφιο του, Σπύρο Βούγια, από τον οποίο ζήτησε ντιμπέιτ: «Να μας εξηγήσει γιατί ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνασπισμό και το 2002 με το ΠΑΣΟΚ και οι πολίτες δεν τον εξέλεξαν δήμαρχο, έρχεται τώρα και για να κλείσει την πολιτική του καριέρα είναι ξανά υποψήφιος».

Για ανοιχτό διάλογο με τους κομματικούς υποψηφίους αναφέρει πως κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του, «προφανώς γιατί δεν τους αφήνουν τα κόμματα τους ή γιατί δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν».

Χαρακτηρίζει «fake news» τις πληροφορίες που θέλουν την παράταξη του να μην φτάνει μέχρι το εκλογικό νήμα και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι ενοχλούμε γιατί είμαστε ανεξάρτητοι. Ο πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν μας αγγίζει. Μας δυναμώνει. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει πως οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται μέσα στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία.

Τέλος, χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ιδιαίτερη προσωπικότητα που προσέφερε στην πόλη, τον ευχαριστεί για τη στήριξη στην υποψηφιότητα του και τονίζει πως η παράταξη του θα συνεχίσει όλα τα θετικά της θητείας της «Πρωτοβουλίας» και θα διορθώσει τις ό,ποιες αδυναμίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019