Ο Τσίπρας στηρίζει Παππά: «Δειλός ο Μητσοτάκης, δεν τόλμησε να κατηγορήσει εμένα»

Σφοδρότατη επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Ειδικό Δικαστήριο και την καταδίκη του Νίκου Παππά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «δειλό» τον πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε «δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», τονίζοντας ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να κρίνονται για τις πράξεις τους από τον «φυσικό δικαστή τους», δηλαδή τον ελληνικό λαό.

Τέλος, σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «άνοιξε ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο την παρούσα κυβέρνηση, στο μέλλον.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, είχε πράξει αναλόγως, στήνοντας Ειδικά Δικαστήρια για τους αντιπάλους του, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πήρε το μάθημα του από την ιστορία.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός.


Πηγή