Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Στο τραπέζι της σύσκεψης των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών

Στόχος των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών είναι να μπουν ακόμη περισσότερα παιδιά από τα 155.000 που μπήκαν φέτος στους παιδικούς σταθμούς της χώρας του χρόνου – Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά που έλαβαν φέτος voucher αυξήθηκαν κατά 17,6% σε σχέση με το 2018.

Χθες παρουσιάστηκαν στο υπουργείο Εργασίας τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματικής Ζωής» σχολικού έτους 2019-2020 που αφορούν στην χορήγηση των ειδικών 155.000 voucher στις εργαζόμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα και τους Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο Δ.Σ της Ε.Ε.Τ.Α.Α, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και Δημήτριο Καλογερόπουλο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι του χρόνου θα υπάρξουν δομικές αλλαγές ώστε «να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για καλύτερη προετοιμασία του χρόνου καθώς όπως τόνισε «η κυβέρνηση στηρίζει τα νέα ζευγάρια και την ελληνική οικογένεια».

Πηγή