ΝΔ: Στον «αέρα» η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου στην Εύβοια – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Υποψήφιους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου, που φέρεται να έχει βεβαιωμένες παραβάσεις από το ΣΔΟΕ, με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια.

Ερώτηση για το αν η Σοφία Νικολάου θα είναι, τελικά, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια έγινε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (20/2). Με βάση την απάντηση του κ. Οικονόμου, κάθε άλλο παρά βέβαιη δεν είναι η υποψηφιότητα της κ. Νικολάου, καθώς φαίνεται πως ο πρωθυπουργός ελέγχει όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του σε βάρος της πορίσματος από το ΣΔΟΕ και κλίνει προς το να την απομακρύνει από τον εκλογικό συνδυασμό της ΝΔ στην Εύβοια.

«Η κ. Νικολάου έδωσε τις δικές της εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα η διαδικασία κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως πολλές φορές έχει πει ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας σας την αδικεί, θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν αποφάσεις. Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από ότι ισχύει για όλους τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην υπάρχουν πράγματα τα οποία έχουν ξεφύγει», εξήγησε.

Ο δημοσιογράφος, επέμεινε για το αν θα αρθεί η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου, με τον κ. Οικονόμου να απαντάει: «Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και παραμένει υπό αίρεση.


Πηγή