Εκλογές χωρίς… ξενύχτι: Τα 20.000 τάμπλετ και οι αλλαγές – Πότε θα βγει το αποτέλεσμα

Μπορεί όλα τα κομματικά επιτελεία να περιμένουν να κλειδώσει και επίσημα με δημόσια επιβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο χρονικός ορίζοντας της 9ης Απριλίου για τις εκλογές και την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, ωστόσο οι διαδικασίες έχουν οριστικοποιηθεί και δείχνουν προς μια εκλογική βραδιά – εξπρές.

Σε αυτήν θα οδηγήσουν σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα 20.000 τάμπλετ, τα οποία αναμένεται να σταλούν φέτος στα εκλογικά τμήματα, ανατρέποντας χρόνους και διαδικασίες του παρελθόντος. Ψηφιοποιημένη διαδικασία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους υπήρξε και στις εθνικές εκλογές του 2019, ωστόσο αφορούσε τότε μόνο στα τμήματα Αττικής, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και το 30% των εκλογικών τμημάτων της υπόλοιπης Επικράτειας.

Έγκυρες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», διαβεβαιώνουν ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα καλυφθεί εκτός απροόπτου όλη η χώρα με το λεγόμενο SRT – το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων – εγκατεστημένο σε φορητές συσκευές.

Ως αποτέλεσμα, περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (στις 20.00 δηλαδή) ενώ ήδη από τις 21.00-21.30 θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς με σαφές αποτέλεσμα στο 80%+ της Επικράτειας.

Με βάση αυτά, απαντήσεις πρόκειται να δοθούν πριν από τα μεσάνυχτα και για τους σταυρούς – την ανάδειξη δηλ. όσων εκλέγονται.

Αυτό που για πρώτη φορά θα υιοθετηθεί είναι το κυπριακό μοντέλο σε ό, τι αφορά την τακτική επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των συμμετεχόντων και άρα την επίσημη ανανέωση της εικόνας για την αποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι αυτό θα γίνει συνολικά τρεις φορές μέσα στην ημέρα, πιθανότατα στις 11 το πρωί, στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα, τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Πηγή