Τσαβούσογλου: Ελπίζουμε ότι η αλληλεγγύη στον σεισμό θα ανοίξει μια νέα σελίδα με την Ελλάδα

Αναφορά στην Ελλάδα και τη βοήθεια που προσέφερε στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη συνδρομή του και στη συνέχεια είπε μεταξύ άλλων ότι «ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή.

Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας».

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή της άφιξης του Νίκου Δένδια στα Άδανα και από τον θερμό εναγκαλισμό του με τον Τούρκο ομόλογό του έγινε φανερό ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Πηγή