Δημοτικές Εκλογές 2019: Μπουτάρης στηρίζει Ορφανό – Εύχομαι να είναι ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την ευχή του να είναι ο Γιώργος Ορφανός ο επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης

Σε ένα ιδιαίτερο καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργου Ορφανού και του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την επιθυμία του να βάλει ο κ. Ορφανός την δική του σφραγίδα στην πόλη.

«Είχαμε μία εθιμοτυπική επίσκεψη από τον κ. Ορφανό, τον υποψήφιο Δήμαρχο. Του είπα ορισμένα πράγματα τα οποία φυσικά θα του δώσω πριν από τις εκλογές. Ποια πράγματα έχουμε ολοκληρώσει, ποια είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ποια είναι σε φάση σχεδιασμού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε:

«Από κει και πέρα, όποιος αναλάβει -και εγώ εύχομαι στον κ. Ορφανό να είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει- να τα προχωρήσει και να βάλει την δική του σφραγίδα σ’ αυτήν την πόλη».

Στην συνάντηση που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, συζήτησαν για τα έργα και τις αναπλάσεις που ολοκληρώνονται καθώς και για τα έργα που έχουν μελετηθεί και προγραμματιστεί όπως η επέκταση της Παλιάς Παραλίας.

«Πραγματικά, ξεκίνησε ως εθιμοτυπική η επίσκεψη, αλλά ουσιαστικά εξελίχθηκε σε μία συζήτηση για όλα σχεδόν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πράγματα τα οποία η διοίκηση Μπουτάρη τα έχει σε εξέλιξη και εκείνα που σχεδιάζει ως επόμενες κινήσεις» δήλωσε ο κ Ορφανός.

Η πορεία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, η Οικονομική κατάσταση του Δήμου και οι συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης.

«Συμφωνήσαμε, ότι ένας κατάλογος που θα περιέχει όλες αυτές τις δράσεις και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και για μας οι οποίοι προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα. Και από την άλλη πλευρά, εκείνο στο οποίο καταλήξαμε, ότι οι δυσχέρειες που έχει ο νόμος που εφαρμόζεται σήμερα, ο “Κλεισθένης” μπορούν να αρθούν μόνο με μεγάλες συνεργασίες και αποφάσεις, να βάλουμε στο πλάι πολλά από τα προσωπικά μας και να επιλέξουμε εκείνα τα οποία βοηθούν την πόλη να αλλάξει κατεύθυνση, να βελτιώσει την εικόνα της, να δοθούν απαντήσεις σε προβλήματα. Και σ’ αυτήν την πορεία εγώ είμαι ιδιαίτερα θετικός», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός.


Πηγή