Ευρωεκλογές 2019: Η ΝΔ ανακοινώνει τους υποψήφιους – Οι εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα

Ημέρα ανακοινώσεων είναι η σημερινή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς θα γίνουν γνωστά τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η Πειραιώς είναι έτοιμη για την ανακοίνωση 15 ονομάτων που θα βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιό της, με τις πληροφορίες να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για πρόσωπα της νέας γενιάς που δεν έχουν θέσει ξανά υποψηφιότητα σε καμία εκλογική αναμέτρηση.

Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αφενός να σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα και αφετέρου να δημιουργήσει έναν πυρήνα ατόμων που θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον κορμό του κόμματος.

Τη νέα γενιά θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος ενώ, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα βρίσκεται και η Καλυψώ Γούλα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και μία εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη.

Στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ο 33χρονος τετραπληγικός Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο, υπήρξε το 1998 ο πρώτος σημαιοφόρος μαθητής που παρέλασε με αμαξίδιο. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, με σπουδαίες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ισχυρό δημόσιο λόγο και έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα είναι επίσης, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης.

Ήδη έχει γίνει γνωστή η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των νυν ευρωβουλευτών Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιώργου Κύρτσου, Ελίζας Βόζενμπεργκ και Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς και των Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου.

Συνολικά, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, η ΝΔ θα έχει γνωστοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου της, έχοντας δημοσιοποιήσει τα 22 από τα 42 ονόματα που θα κατέβουν υποψήφιοι στην μάχη του Μαΐου.

Πηγή