Μπακογιάννης: «Η Αθήνα χρειάζεται ένα δήμαρχο υπεύθυνο και υπόλογο για όλα»

Την εκτίμηση πως ένας δήμαρχος δεν θα πρέπει ποτέ να κρύβεται πίσω από το θέμα τη έλλειψης αρμοδιοτήτων εξέφρασε την Πέμπτη (14/02/2019) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα πραγματικό δήμαρχο», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, ένας δήμαρχος πρέπει «να είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα και να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες», είπε.

Για τα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα είπε ότι το κάθε ένα απ’ αυτά «έπρεπε να είναι ένας μικρός δήμος» στην πράξη, αποκεντρώνοντας πόρους και αρμοδιότητες.

Σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του δήμου για μεγάλα και μικρότερα έργα, ανάφερε ότι ο δήμος μπορεί να αξιοποιήσει εθνικούς πόρους και ευρωπαϊκούς πόρους.

«Εμείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2018 και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό. Αυτό βεβαίως δεν ήρθε εύκολα. Ήθελε σχέδιο, ήθελε σύστημα, ήθελε δουλειά, αλλά γίνεται. Πόσο μάλλον τώρα, που κλείνουμε αυτήν την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ανοίγουμε την επόμενη κι έχουμε τις ευκαιρίες να σχεδιάσουμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που να βασίζονται στη συμμετοχή και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή