Tα «πρωινάδικα», τα μπουζούκια και το lifestyle του Κασσελάκη, δοκιμάζουν τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια διασταλτική ερμηνεία, θα μπορούσαν να περιγράφουν και τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 8 μήνες.

«Με έβαζε να ντύνομαι σαν τον τενίστα, κι έγινα στο άψε-σβήσε κλαρινογαμπρός.
Πάει ο Μάλαμας, πάει κι ο Πασχαλίδης. Τώρα μ’ αρέσει ο Κωνσταντίνος ο Αργυρός»

Οι παραπάνω στίχοι, είναι από το τραγούδι «Προβοκάτσια», του συγκροτήματος «Χατζηφραγκέτα» και περιγράφουν με μπόλικο χιούμορ τον ατυχή έρωτα ενός αριστερού φοιτητή, για μια συμφοιτήτρια του, στελέχους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όμως, με μια διασταλτική ερμηνεία, θα μπορούσαν να περιγράφουν και τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 8 μήνες, δηλαδή μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, στις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, οι οποίες και δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε, όντως, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ζητώντας του να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, εισπράττοντας μια ευγενική άρνηση, από την πλευρά του τραγουδιστή.

Εφόσον δεν τον έπεισε να στρατευτεί μαζί του, αποφάσισε να τον απολαμβάνει στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται. Όχι όπου και όπου, αλλά στις σουίτες του μαγαζιού. Και στη συνέχεια, να κατεβαίνει στη σάλα και να γίνεται αποδέκτης πλήθους γαρυφάλλων, από φιλική παρέα που διασκέδαζε στο ίδιο μαγαζί.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ο εξαιρετικός και ταλαντούχος τραγουδιστής. Αλλά το πως ένας πολιτικός χώρος με παράδοση στο να προσελκύει κοντά του διανοούμενος, επιλέγει, πλέον, να γίνεται θέμα για τις συναναστροφές του αρχηγού του σε μπουζούκια και την επιλογή υποψηφίων από ριάλιτι παιχνίδια.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, οι εικόνες του Στέφανου Κασσελάκη στα πρώτα τραπέζια, παραμονή των κρίσιμων ευρωεκλογών, δεν έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ενόχλησε η νέα lifestyle φωτογράφιση του προέδρου στο περιοδικό Down Town.

Αφού άνοιξε το σπίτι του στο Κολωνάκι, στην κάμερα του Mega, αποφάσισε να δείξει και το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Και όλη αυτή η επίδειξη χλιδής, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι έλληνες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Πλέον, γίνεται σαφές σε πάρα πολλά πρόσωπα που επέλεξαν την παραμονή στην Κουμουνδούρου την προηγούμενη περίοδο, ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το κόμμα τους. Έχει μετατραπεί οριστικά σε ένα απολίτικο, πλαδαρό σχήμα, όπου μπορούν να χωρέσουν οι πάντες. Ακόμα και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σίγουρα, πάντως, δεν μπορούν να χωρέσουν αυτοί. Επομένως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μετά το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει οριστικά και αμετάκλητα στον δρόμο για τη τρίτη και οριστική διάσπαση.


Πηγή