Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση των δαπανών για την Υγεία και… τα «ρέστα» από όποιους το αναδεικνύουν

«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη χρηματοδότηση της Υγείας, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζήτησε τη μείωση της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να φτάσει «τουλάχιστον» στο 5% του ΑΕΠ της χώρας, όταν σήμερα, μετά από 3 μνημόνια και συνεχείς περικοπές αγγίζει το 5.8%.

Ο κ. Κασσελάκης, κατά την προσφιλή του τακτική, απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε από τα δεξιά και τα αριστερά του, επιχειρώντας μια λογική ακροβασία. Ισχυρίστηκε, ότι μιλούσε για επιπλέον 5% και όχι για 5%, συνολικά.

«Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού», ανέφερε εκ των υστέρων, στα κοινωνικά δίκτυα.

Όμως, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής κ. Στάθης, ζήτησε διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του επεσήμανε ότι σήμερα οι δαπάνες για την Υγεία είναι μεγαλύτερες.

Ρώτησε, λοιπόν, ο δημοσιογράφος. «Κύριε πρόεδρε διαβάζω εδώ στα στατιστικά ότι αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι στο 6%. Εσείς μου είπατε 5% θέλετε να φτάσει…».

Και εισέπραξε την παρακάτω απάντηση: «Είπα τουλάχιστον 5%. Και όπως σας είπα, εξαρτάται τι χρηματοδότηση είναι. Πώς την αξιοποιείς. Μακάρι να είναι και 7% και 8% και αυτό να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη ανάπτυξη. Αυτό είναι το βασικό. Λοιπόν, ένα 7% στην Παιδεία, παραδείγματος χάριν, στη δημόσια Παιδεία, είναι ένας αυτονόητος στόχος».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.


Πηγή