Ο Κασσελάκης ζητάει μικρότερες δαπάνες για την Υγεία, από ό,τι είναι σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε μια τοποθέτηση η οποία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε μια τοποθέτηση η οποία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, μιλώντας στο Open, ζήτησε επί της ουσίας τη μείωση των δαπανών για την Υγεία, καθώς ζήτησε αυτές να αγγίζουν «τουλάχιστον το 5% του ΑΕΠ», την ώρα που σήμερα, μετά από περικοπές 15 ετών, φτάνει στο 5.7%.

Προεκλογικά, το πρόγραμμα Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόγραμμα ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά δαπάνες για την Υγεία, τουλάχιστον στο 7.5% του ΑΕΠ, δηλαδή 50% πάνω από όσα λέει ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση δίνει ελάχιστα χρήματα. Πώς θα πληρώσει κάποιος το ενοίκιό του στην Πάρο ή στη Μύκονο;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στέγασης, μια μόνιμη λύση και ένα γενναίο πρόγραμμα στελέχωσης των νοσοκομείων».

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία είπε πως «δεν θα αφήσουμε την υγεία να είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού. Η υγεία είναι δημόσια και πρέπει να είναι για όλους», δηλώνοντας πως «ξοδεύουμε ένα σορό χρήματα για να σπουδάζουμε και να μορφώνουμε γιατρούς και φεύγουν έξω από την Ελλάδα. Χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία. Και έχετε την εγγύηση πως όταν γίνουμε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος. Να υπάρχει πραγματικά δημόσια υγεία».


Πηγή