Τάκης Θεοδωρικάκος: Αντίπαλος της ΝΔ τα προβλήματα των πολιτών

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές

“H ΝΔ είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη, που απευθύνεται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν πρόκειται να διαχωρίσουμε ποτέ τον ελληνικό λαό, ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ -της κυβέρνησης της ΝΔ- είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, η ακρίβεια, η δημόσια υγεία, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας” τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Action ΤΩΡΑ” με τον Νίκο Υποφάντη και τη Ντόρα Κουτροκόη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές και επισήμανε πως αντίπαλος της ΝΔ είναι τα προβλήματα των πολιτών. Ειδική αναφορά έκανε στους Έλληνες του εξωτερικού, καλώντας τους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. “Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις σε αυτόν τον στόχο” υπογράμμισε και ανακοίνωσε πως, μετά το ταξίδι του στον Καναδά τον Μάρτιο, πρόκειται να επισκεφτεί τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να είναι η υπ’ αριθμόν ένα στρατηγική προτεραιότητα της χώρας. “Την οκταετία ‘15 – ‘22 οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 350 χιλιάδες και έχουμε τραγική υπογεννητικότητα με 1,3 παιδιά ανά γυναίκα” σημείωσε και έδωσε έμφαση στο θέμα των αξιών και των προτύπων, του πώς δηλαδή αντιμετωπίζουν οι νέοι τη ζωή και τη δημιουργία οικογένειας. “Προχωράμε σε θετικά μέτρα, αλλά είναι θέμα του πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία το θέμα της οικογένειας. Πρέπει όλοι να ασχοληθούμε πολύ πιο συστηματικά με το πώς οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζωή και με ποιες αξίες, γιατί υπάρχουν και σοβαροί λόγοι εθνικής ασφάλειας” προσέθεσε.

Για την υποψηφιότητα Μπελέρη ο πρώην υπουργός είπε πως “πρόκειται για μία ισχυρή συμβολική και ουσιαστική κίνηση, όπως η ΝΔ είχε το δικαίωμα να κάνει, χωρίς κομματικό χαρακτήρα”. “Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της Πατρίδας μας. Η υποψηφιότητα Μπελέρη αποτελεί ισχυρή κίνηση στήριξης και αλληλεγγύης στους Έλληνες της Αλβανίας με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Αλβανία” προσέθεσε.

Σε ερώτηση για την Αστυνομία ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως “οφείλουμε να αγκαλιάζουμε και να στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας, καθώς κάνουν μια επικίνδυνη δουλειά”.”Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε και ταυτόχρονα να κάνουμε ότι είναι δυνατό για την οικονομική τους ενίσχυση” είπε χαρακτηριστικά. “Την πρώτη τετραετία εργαστήκαμε για μία Αστυνομία και πιο ανθρώπινη και πιο αποτελεσματική και αυτή η πολιτική πιστεύω ότι συνεχίζεται”, προσέθεσε.


Πηγή