Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ»

«Στη Σύνοδο, θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας προσερχόμενος στα γραφεία της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε στην εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αλλά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, κατά την προσέλευση στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Στη Σύνοδο, θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ως προς τα πρώτα, θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις.

Πρώτον, όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν, θα συνοδεύει η παρότρυνση όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου η κρίση αυτή να εκτονωθεί, να μην επεκταθεί και να μην αποκτήσει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή