Γεραπετρίτης: «Οι επόμενες γενιές θα πρέπει να έχουν ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον»

Τι ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 9ης Διάσκεψης “Our Ocean Conference”, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έκανε λόγο για «μία Διάσκεψη, η οποία σηματοδοτεί την προστασία και την ιδιαίτερη φροντίδα της διεθνούς κοινότητας για τους ωκεανούς και τις θάλασσες».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «στη Διάσκεψη αυτή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη σε κλίμακα Διάσκεψη διεθνούς χαρακτήρα που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα μας, είχαμε συμμετοχές περισσότερες από 130 αντιπροσωπείες, από κράτη, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και από διεθνείς οργανισμούς.

Η Διάσκεψη, για την οποία ο Πρωθυπουργός και η προεδρία της κυβέρνησης είχαν ιδιαίτερη μέριμνα, στέφθηκε με επιτυχία, τόσο από οργανωτικής, όσο και από ουσιαστικής πλευράς».

Ο κ. Γεραπετρίτης προσέθεσε πως «αποτυπώθηκε η μεγάλη σημασία, η οποία οφείλει να αποδίδεται στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην προστασία των θαλασσών και των ωκεανών, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων από τη διεθνή κοινότητα.

Ιδιαιτέρως θέλω να τονίσω ότι τα μέλη, τα οποία συμμετείχαν δεσμεύτηκαν για περίπου 500 δράσεις. Είχαμε, επίσης, ένα συνολικό ύψος δεσμεύσεων, το οποίο υπερβαίνει τα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία αφορούν ακριβώς τις δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν συνολικά για την επένδυση πάνω στους ωκεανούς και τις θάλασσες».

Ο Υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε πως «θα ήθελα από οργανωτικής πλευράς να επισημάνω την εξαιρετική συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων και των υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στο προσωπικό και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών που δούλεψαν με πολύ μεγάλη αντοχή και πολύ μεγάλη επιμέλεια για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο έργο, λόγω της μεγάλης κλίμακας της Διάσκεψης.

Το βέβαιο είναι ότι οι επόμενες γενιές θα πρέπει να έχουν ένα περιβάλλον, ένα θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο θα αξίζει και θα μπορεί να είναι βιώσιμο και υγιές».


Πηγή