«Σφήνα» στον Βελόπουλο θέλει να μπει ο Κασσελάκης – Ματιές σε… δεξιούς ψηφοφόρους

Την παραπάνω τάση, φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πλήρως στην Κουμουνδούρου

Σε κινήσεις που θα τον φέρουν σε επαφή με τους συντηρητικούς πολίτες, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, προχωράει ο Στέφανος Κασσελάκης, που κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησε να δείξει το πόσο πιστός χριστιανός είναι – ακόμα και με διαρροές που άγγιζαν το όριο της κωμωδίας.

Το κλίμα που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα των πολιτών, ιδιαίτερα στους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους και μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε, είναι ότι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση. Οι ευρωκάλπες, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία γι αυτούς.

Αφενός, δεν υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της – διαθέτει ισχυρότατη πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία ενδέχεται και να αυξηθεί, ανάλογα με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Σπαρτιάτες. Αφετέρου, είναι αρκετά μακριά από τις επόμενες εθνικές και οι νεοδημοκράτες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα έχει το χρονικό περιθώριο να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύεται και από την ισχυροποίηση του Κυριάκου Βελόπουλου, στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα του δείχνει να «σαρώνει» στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλα «γαλάζια προπύργια», ξεπερνώντας σε αρκετές περιπτώσεις το 10%.

«Άνοιγμα» Κασσελάκης στους δεξιούς

Την παραπάνω τάση, φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πλήρως στην Κουμουνδούρου. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελαν πολύ να ήταν εκείνοι, ο πολιτικός φορέας που θα υποδεχθεί τη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας για την κυβερνητική πολιτική, στις ευρωεκλογές.

Διότι, ας μη γελιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά- δίνουν μια μάχη επιβίωσης για το αύριο. Από τις κάλπες αυτές θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το πως θα πορευτεί η λεγόμενη προοδευτική παράταξη τα επόμενα χρόνια. Επομένως, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να διεκδικήσει όποια ψήφο μπορεί.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία «χαραμάδα» στα αριστερά του, επιδιώκει να ανοιχτεί σε εναλλακτικές ομάδες ψηφοφόρων. Από την «πολακική αριστερά» της συνωμοσιολογίας, μέχρι τους -ας πούμε- «απολίτικούς» τηλεθεατές των πρωιναδικών και γιατί όχι, στους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Σίγουρα η σεξουαλικότητα του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για ένα τέτοιο άνοιγμα, όμως δείχνει πως δεν τα παρατάει. Μετά το ακραίο φιλελεύθερο φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε και τα διαπιστευτήρια που έδωσε σε επιχειρηματικούς κύκλους (όπως με την ομιλία του στον ΣΕΒ), ακολούθησαν οι «όρκοι πίστης» στο ΝΑΤΟ και τον ευρωατλαντισμό, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Η στρατηγική αυτή, κορυφώθηκε κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπου παρουσίασε στους πολίτες την βαθιά -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος- πίστη του στην Ορθοδοξία. Στη δοξολογία για την 25η Μαρτίου, διάβασε Το Πιστεύω στα αγγλικά, ενώ είχε μια θερμή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Η συνάντηση, σύμφωνα με κομματικές πηγές, έγινε σε εξόχως θετικό κλίμα. Από πλευράς Σεβασμιότατου, τονίστηκε η χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας – Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή.

Ωστόσο, δεν κατάφερε και πάλι να ξεφύγει από την υπερβολή και τον ναρκισσισμό που τον διακρίνει, αφού σε ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν την εμφάνιση τους διαρροές, που αγγίζουν τα όρια του κωμικοτραγικού.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Hellas Jurnal», που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα ζητήματα τις ομογένειας στις ΗΠΑ.


Πηγή