Μαρινάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατώτερος των περιστάσεων και στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας»

Τα «πυρά» Μαρινάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της καμπάνιας κατά της ενδοσχολικής βίας και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μέσω ανακοίνωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση κατέκρινε την κυβέρνηση μετά την παρουσίαση της καμπάνιας κατά της ενδοσχολικής βίας, ισχυριζόμενη πως «προκρίνει ως λύση την αυστηροποίηση των ποινών με μία τιμωρητική διάθεση». Ο Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει ότι «περιμέναμε να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Αντ’ αυτού κάποιοι εμφανίστηκαν ξανά, κατώτεροι των περιστάσεων», εστιάζοντας στο πρόσωπο της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία -βάσει της ανακοίνωσης- «συνδέει την ενδοσχολική βία με την τραγωδία των Τεμπών».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει πως η καμπάνια κατά την ενδοσχολική βία είναι ένα εθνικής εμβέλειας και σημασίας εγχείρημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

«Η Κυβέρνηση παρουσίασε χθες μια συνολική πρωτοβουλία κατά της ενδοσχολικής βίας. Μία καμπάνια η οποία θέλει να σπάσει τον φόβο και να αντιμετωπίσει ολιστικά ένα φαινόμενο που προβληματίζει όλους μας. Ένα εθνικής εμβέλειας και σημασίας εγχείρημα, που απευθύνεται προς τα παιδιά, προς τους γονείς, προς τους καθηγητές και τους ζητά να μην φοβούνται, να μιλήσουν, να καταγγέλλουν τα περιστατικά bullying.

Δημιουργεί μια συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία μπορούν να γίνονται οι καταγγελίες και ένα πρωτόκολλο αντιμετώπισης από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Θεσπίζει έναν Νέο Σχολικό Κανονισμό, εγκαινιάζει προγράμματα που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, ενώ σε σοβαρές παραβιάσεις αυστηροποιεί πειθαρχικά μέτρα.

Σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, λοιπόν, περιμέναμε να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Αντ’ αυτού κάποιοι εμφανίστηκαν ξανά, κατώτεροι των περιστάσεων. Είδαμε για παράδειγμα, την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, να συνδέει την ενδοσχολική βία με την τραγωδία των Τεμπών. Ακούσαμε επίσης, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα να διερωτάται: «Αν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός;» και να ζητά να καλύπτει τις ζημιές «η ελληνική κοινωνία και το κράτος».

Θα ρωτούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί με τις απόψεις των στελεχών του. Αλλά πήραμε ήδη την απάντηση από χθες, όταν υποστήριξε ότι η εθνική καμπάνια κατά της ενδοσχολικής βίας «προκρίνει ως λύση την αυστηροποίηση των ποινών με μία τιμωρητική διάθεση». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να στοιχηθεί πίσω από μια εθνική γραμμή για ένα κοινωνικό πρόβλημα που απλώνεται οριζόντια. Και φοβούμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία».


Πηγή