Αυτοψία Κασσελάκη σε καμένες περιοχές στο Λασίθι

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε  από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται σήμερα τον νομό Λασιθίου και μετέβη στην Ιεράπετρα, όπου επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής συγχαίροντας τους άνδρες και τις γυναίκες του σώματος «για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα» ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια «κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Ο κ. Κασσελακης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί αυτοψία σε καμένες εκτάσεις της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι ήθελε να βρεθεί κοντά τους «να τους σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ ως πολίτης πάνω απ’ όλα για τα ξενύχτια και την υπερπροσπάθειά τους». «Ο άνεμος βοήθησε στο Λασίθι. Δε βοηθάει πάντα – το έχουμε ζήσει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η αποτελεσματική πολιτική προστασία που ζητάμε αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη, όταν οι πυρκαγιές ξεκινούν πια από τον Απρίλιο, ύστερα από έναν άνυδρο χειμώνα λόγω της κλιματικής κρίσης», αναφέρει. Τονίζει ότι η μόνη απάντηση είναι: σχέδιο, πόροι, συντονισμός, υποδομές.


Πηγή