Συνέδριο ΝΔ: Τα όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο για τις κάλπες

Η ομιλία του Βέμπερ στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα έλεγε κανείς ότι έδωσε το αποτύπωμα του μηνύματος που ήθελε να περάσει προς τα έξω η γαλάζια παράταξη

Ο κύριος Βέμπερ εξήρε το ηγετικό προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό και αυτό είναι ίσως ένα από τα ισχυρότερα όπλα της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο για τις κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι «πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης».

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε, «η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν»» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη!

«Ηγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες! Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της!» υπογράμμισε θέλοντας να δείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε την Ελλάδα από αδύναμο κρίκο σε ισχυρή δύναμη στην παγκόσμια σκακιέρα.

Αυτό ακριβώς θα είναι και το πολιτικό αφήγημα που θα ξεδιπλώσει η Νέα Δημοκρατία κατά τον προεκλογικό αγώνα μέχρι τις 9 Ιουνίου. Και για αυτό ακριβώς το λόγο ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας θα το πάρεις τις πλάτες του ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Το μήνυμα του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφέστατα η εσωτερική συσπείρωση της παράταξης και αυτό ανέδειξαν στις ομιλίες τους τα περισσότερα στελέχη.

Το μήνυμα πανστρατιάς των στελεχών και συστράτευσης με τους πολίτες, έστειλαν από το βήμα του συνεδρίου, υπουργοί της κυβέρνησης. Όπως έπραξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και τα στελέχη που έλαβαν το λόγο επιτέθηκαν στην αντιπολίτευση, την οποία ταύτισαν με την τοξικότητα και την πόλωση. «Να μη σταλεί λάθος μήνυμα και η Ελλάδα μπει σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης», είναι η κοινή συνισταμένη των ομιλιών, μαζί με την ανάγκη να ηττηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης.

Σε κάθε περίπτωση, στο Ζάππειο λαμβάνει σάρκα και οστά η γαλάζια στρατηγική στο δρόμο προς την ευρωκάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά το συνέδριο, θα ανοίξει το νέο κύκλο των περιοδειών του σε Αττική και περιφέρεια:

  • Δίνει συνέχεια στην πολιτική συνταγή της διεύρυνσης σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων.
  • Προτάσσει τις «βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ταυτίζοντας την κυβερνητική παράταξη με την πρόοδο και τις μεταρρυθμίσεις.
  • Αναλύει τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι και σήμερα.
  • Αναδεικνύει τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης ημέρας στον «καθαρό πολιτικό διάδρομο τριετίας που ανοίγεται μετά τις ευρωεκλογές, με πρόταγμα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και το ξερίζωμα χρόνιων παθογενειών».
  • Εκπέμπει μήνυμα «κατά της αποχής και της ανέξοδης διαμαρτυρίας»

Οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει το σύνθημα «Όχι σε πειραματισμούς, ναι στη σταθερότητα».


Πηγή