Γεωργιάδης για Πολάκη: «Εύχεται να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση των απογευματινών χειρουργείων»

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω της οποίας κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη για «ασύστολα ψέματα»

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη για ασύστολα ψέματα αναφορικά με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης των απογευματινών χειρουργείων.

Να σημειωθεί πως ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατήγγειλε ότι τα απογευματινά χειρουργεία, χωρίς πληρωμή, για όσους περιμένουν πολύ καιρό, είναι στον αέρα. Ειδικότερα, σημείωσε πως η χρηματοδότησή τους δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε ανάρτησή του στο facebook o κ. Πολάκης ανέφερε μάλιστα ότι όλα όσα λέει ο υπουργός Υγείας για έγκριση της δαπάνης από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ψέματα καθώς πριν λίγες μέρες κατέθεσε το αίτημα που «δεν είναι σίγουρο αν θα εγκριθεί».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή το τόνισε για τη χρηματοδότηση του έργου πως είναι επισήμως υποβληθείσα στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη Δράση 16756 – Οργανωτικές Μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας και με τίτλο έργου: Επιχορήγηση της ΕΚΑΠΥ και του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση του έργου «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων.

«Είναι θλιβερό που ένας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τοποθετείται δημόσια με τόσο μένος και εύχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην εγκρίνει την πρόταση αυτή» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Για ακόμα μία φορά ο Παύλος Μαρινάκης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ξεστομίζοντας ασύστολα ψέματα αναφορικά με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης των απογευματινών χειρουργείων που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο, η οποία θα παρέχει σε 55 χιλιάδες συμπολίτες μας δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις.

Ήδη από τις 6 Μαρτίου έχω ενημερώσει επίσημα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης για τον σχεδιασμό και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.

Με μία σειρά ενεργειών, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας εκπόνησε μια ολοκληρωμένη πρόταση με φορείς υλοποίησης την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ για το έργο «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων». Η πρόταση αυτή ενεκρίθη ως προγραμματική συμφωνία από τα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων υλοποίησης, στις 29 Μαρτίου, και εν συνεχεία υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Σήμερα που μιλάμε, η πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου είναι επισήμως υποβληθείσα στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη Δράση 16756 – Οργανωτικές Μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας και με τίτλο έργου: Επιχορήγηση της ΕΚΑΠΥ και του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση του έργου «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων».

Είναι θλιβερό που ένας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τοποθετείται δημόσια με τόσο μένος και εύχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην εγκρίνει την πρόταση αυτή. Δηλαδή, εύχεται να μην εγκρίνει τη χρηματοδότηση 55 χιλιάδων δωρεάν χειρουργείων στους Έλληνες συμπολίτες μας, πιστός στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, του Αρβανίτη και της στείρας αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να στερήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χώρα μας. Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν, όσο και αν ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν και εύχονται για το αντίθετο.


Πηγή