Κασσελάκης: «Θα καταθέσουμε το κατηγορητήριο στη Βουλή αν δεν δοθεί αμνηστεία στον Καραμανλή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρχικά για τη στυγερή δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους και σε ερώτηση για τη λήψη μέτρων που θα προκύψουν από πολιτική συναίνεση, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη νομοθέτηση του όρου «γυναικοκτονία», ενώ τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα.

«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας στη χώρα μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι η οικονομική ανέχεια που υπάρχει προκαλεί τη βία.

Όσο για το κατηγορητήριο που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρ. υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και σε ερώτηση αν θα κατατεθεί κάτι τέτοιο, ο αρχηγός του κόμματος ανέφερε ότι με 36 βουλευτές μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοια πρωτοβουλία.

«Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να τον αμνηστεύσει», ανέφερε. «Είναι ξεκάθαρες οι προειδοποιήσεις που είχε ο Καραμανλής, για να μην γίνει το δυστύχημα», τόνισε, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες.

Στις επίμονες ερωτήσεις της παρουσιάστριας για την κατάθεση του κατηγορητηρίου στη Βουλή και γιατί δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης απάντησε ότι θα πρέπει να υποσχεθεί πιο πριν ο Μητσοτάκης ότι δεν θα δώσει αμνηστεία στον πρώην υπουργό από τις Σέρρες.

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών κι ότι γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει», ανέφερε, κάνοντας ακόμα μια φορά λόγο για συγκάλυψη από την κυβέρνηση.


Πηγή