Κασσελάκης: «Μετωπική» με Μητσοτάκη, αλλά με το βλέμμα στραμμένο προς τον Ανδρουλάκη

Να τοποθετηθεί ξανά στο πολιτικό «κάδρο» ως ο βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και να επιβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον ισχυρό «παίχτη» της Κεντροαριστεράς, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάλει από χθες διαρκώς εναντίον του πρωθυπουργού, όμως, στην πραγματικότητα, το βλέμμα του είναι στραμμένο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήταν δεδομένο εδώ και ημέρες πως στην Κουμουνδούρου αναζητούσαν μια κίνηση η οποία θα τους έδινε τη δυνατότητα να βγουν από περιθώριο που τους είχε οδηγήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολούθησε η «ηγεμονική» παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη τριήμερη κοινοβουλευτική αναμέτρηση – με πρωταγωνιστές, εκτός του προέδρου, τους Μιχάλη Κατρίνη και Παναγιώτη Δουδωνή. Και το «κακό» για τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτωσε, με την αναφορά στον Άρειο Πάγο, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την «κοπτοραπτική» στα ηχητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετρά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήταν δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που όλο αυτό το διάστημα ήταν απών από τις πολιτικές εξελίξεις, χρειάζονταν μια πρωτοβουλία που θα κάνει «κρότο». Έτσι, μπορεί να άργησε σχεδόν τρεις εβδομάδες, να μην είχε καν στο πόρισμα του αναφερθεί σε ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου, αλλά εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ συνέταξε «κατηγορητήριο» σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι το αν και πότε θα το καταθέσει. Διότι έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα δεν το έχει πράξει – εκτός κι αν περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους δώσει το «πράσινο φως» ότι θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να πολώσει το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στο «σκληρό ροκ», χωρίς να δείχνουν ότι γνωρίζουν αρκετά καλά αυτή την τακτική, προκαλώντας νέα εσωκομματικά προβλήματα.

Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έλενα Ακρίτα, μπορεί να «αγκαλιάστηκε» από την Κουμουνδούρου και τα τρολ του προέδρου, όμως δημιούργησε εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο σκληρός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Καρανίκας, κατηγόρησε για μισογυνισμό τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα για την κ.Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μπλέξαμε».

Όλα δείχνουν ότι το πρόσταγμα αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου, το έχει η ομάδα των «σκληρών κασσελίστας». Και αυτό, σε μεγάλο βαθμό εξηγεί και την επιλογή της «φρουράς» του Αλέξη Τσίπρα, να κάνει ένα βήμα πίσω και να αποφεύγει την έκθεσή της στα μίντια, αφού δεν μπορεί να υπερασπιστεί της επιλογές της ηγεσίας.


Πηγή