Σταϊκούρας: «Μέσα στον Μάρτιο, υπήρξαν δύο περιστατικά παραβίασης σηματοδότησης από μηχανοδηγούς»

«Τα συστήματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο έχουν ενισχυθεί, έχω ζητήσει από τον ΟΣΕ να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Όταν μιλάμε για τον ΟΣΕ, κάνουμε λόγο για το πλέον προβληματικό περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού Δημοσίου. Για πολλά χρόνια, δεν λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο. Τα συστήματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο έχουν ενισχυθεί, ενώ, έχω ζητήσει από τον φορέα να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα (31/03) στο OPEN.

«Ο ρόλος μου είναι να ξεσκαρτάρω τα προβλήματα που έχω βρει σήμερα»

«Υπάρχουν όργανα που αξιολογούν το ανθρώπινο κεφάλαιο. Στο επόμενο διάστημα, θα υπάρξει ένας νέος δημόσιος φορέας που θα είναι ο ΟΣΕ. Πρέπει να γίνει αναπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ, θα γίνουν και εκατό προσλήψεις. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον προϋπολογισμό στα 75 εκατ. ευρώ και υπάρχουν 300 κάμερες σε τούνελ. Με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαίας εισαγγελέως, προχωράμε ορθώς με τριμελή επιτροπή στη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών», προσέθεσε ακόμη.


Πηγή