Χατζηδάκης: «Αν η κυβέρνηση τα πήγαινε τόσο χάλια ο κόσμος θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Παρασκευής.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Τέμπη, τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Μειώσαμε τις εισφορές κατά 4 μονάδες. Τιμώντας την προεκλογική μας δέσμευση θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2025. Δεν μπορούν να γίνουν όλα με ένα μαγικό φίλτρο. Η Ελλάδα ανεβαίνει. Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Έχει υπάρξει μία μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Βέβαια υπάρχει ακόμη πληθωρισμός στα τρόφιμα. Οι καταναλωτές βλέπουν αποκλιμάκωση και στις τιμές του ρεύματος. Μην υποτιμούμε τον κόσμο. Αν τα πηγαίναμε τόσο χάλια ο κόσμος θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Προφανώς ήταν κάτι δυσάρεστο για εμάς τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε πολιτικό. Είναι δύο συνάδελφοι με τους οποιόυς γνωριζόμαστε, έχουν σημαντική προσφορά στην διαδρομή τους στο κόμμα. Αυτή η κοινωνική επαφή που έγινε ήταν ένα λάθος μήνυμα. Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και εκείνες βάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Εκείνο που επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός είναι κάποιες περίεργες συμπτώσεις».

«Η κυβέρνηση είναι δυνατή και προχωρά μπροστά. Δεν παριστάνουμε τους αλάνθαστους. Δεν ισχυριστήκαμε ότι στο δυστύχημα των Τεμπών δεν έγιναν λάθη. Πρέπει να αποτιμηθεί το έργο της κυβέρνησης συνολικά. Ο Πρωθυπουργός μίλησε χθες με ενσυναίσθηση. Πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο των ανθρώπων. Δεν θα αλλάξω την άποψη κανενός αλλά επειδή μιλάμε για ένα θέμα που συζητά όλη η κοινωνία όταν κάποιος προσπαθεί να συγκαλύψει ένα θέμα κάνει κακό στον εαυτό της», συμπλήρωσε.

«Τα βασικά λάθη έχουν να κάνουν με το δυστύχημα, συγκρούστηκαν οι χρόνιες παθογένειες του ΟΣΕ με τα ανθρώπινα λάθη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν προτείνει μία προανακριτική επιτροπή για τον κύριο Καραμανλή;», ανέφερε.


Πηγή