Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακή λύρα και τιμητικό άγημα το τελευταίο αντίο στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε εισηγηθεί στη Βουλή την υιοθέτηση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων 

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη είπαν στο Α Νεκροταφείο συγγενείς φίλοι και συνοδοιπόροι στην πολιτική πορεία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Στην κηδεία του ιστορικού στελέχους το «παρών» έδωσαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και άλλοι, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Στέφανος Τζουμάκας ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης το 1994 πρότεινε στη Βουλή να υιοθετηθεί η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, έτσι το ποντιακό στοιχείο στην κηδεία του ήταν έντονο. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Πόντου, ενώ το περιτριγύριζε τιμητικό άγημα Ποντίων με λυράρη, ο οποίος τραγούδησε ποντιακά.

Η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε αντί στεφάνων τη στήριξη για την ανοικοδόμηση της μικρής εκκλησίας του χωριού του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, το οποίο κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές στον Έβρο.


Πηγή