Τέμπη: Νέο επεισόδιο Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου – «Ήρθατε να κουνήσετε το δάχτυλο στους νεκρούς»

Νέα κόντρα ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, στη Βουλή.

Νέα ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη σημερινή (20/03) συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου επιθέτηκε φραστικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Ως «ντροπιαστική» χαρακτήρισε την παρουσία του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στις προσωπικές αναφορές προς εκείνη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι επιλέχθηκε για να επιτελέσει το «διόλου ευγενές έργο της συγκάλυψης» και να «αποσοβήσει κάθε στοιχείο που ενοχοποιεί τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, αλλά και τον Πρωθυπουργό», ενώ, του καταλόγισε ότι μετέρχεται μεθόδων bullying και «κατατρομοκράτησης όποιου τολμά να υπερασπίζεται τα θύματα».

Αναφερόμενη στη δική της απομάκρυνση από την Εξεταστική, ανέφερε πως ως συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων, ήταν «εχθρός» του κ. Μαρκόπουλου και η παρουσία της αποτελούσε «απειλή» και γι’ αυτό εξαιρέθηκε. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι επιλέχθηκε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι «ικανός για όλα, για όλες τις δουλειές», για «συγκάλυψη ευθυνών και αίτιων δολοφονίας 57 ανθρώπων».

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι ο τότε Υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, «κρατά» τον Πρωθυπουργό και έκανε λόγο για «ισορροπία του τρόμου» μεταξύ τους καθώς, όπως είπε, «γνωρίζανε και οι δύο τις ελλείψεις και τους κίνδυνους και αποδέχονταν και οι δυο ότι τραγικά δυστυχήματα πάντα συμβαίνουν, όπως και το ενδεχόμενο αφαίρεσης τόσων ζωών».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά, τονίζοντας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είστε σε κατήφορο, είστε η ίδια κατήφορος. Είστε μία πολιτική χούλιγκαν, δεν σέβεστε ούτε αυτόν τον ιερό χώρο».


Πηγή