ΣΥΡΙΖΑ: Τα «πρωινάδικα» του Κασσελάκη προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Κουμουνδούρου

Αρκετοί μιλούν για «αυτογκόλ» από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη 

Ενόχληση και έντονο εκνευρισμό προκαλεί σε πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανιστεί σε «πρωινάδικο», την παραμονή της κρίσιμης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, για τα πορίσματα των κομμάτων για την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που μιλούν για «αυτογκόλ» από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς την επέλεξε να κάνει ακόμα μια lifestyle εμφάνιση και κακής ποιότητας αστειάκια, στον απόηχο της συγκλονιστικής παρέμβασης της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην επικαιρότητα μέσω «κονσέρβας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιλέξει να μετατρέψει την ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία που υπηρετεί, σε ένα προσωπικό σόου. Αυτό το γνώριζαν στην Κουμουνδούρου, εξαρχής. Και έκαναν υπομονή.

Διότι τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες, θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χωρίς τους αντιπερισπασμούς που προκαλεί ο πρόεδρος του κόμματος τους, με την προσωπική του έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα και τις εκπομπές ποικίλης ύλης.

Τελικά αυτό δεν συνέβη. Και αυτό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, που επιχειρεί να μείνει στην επικαιρότητα τις ημέρες που απουσιάζει στη Θήβα, επενδύοντας σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις «κονσέρβα» – αλλά και σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία και αυτά έχουν γυριστεί πριν περάσει την πόρτα του κέντρου εκπαίδευσης του Πυροβολικού.

Με βάση τα παραπάνω, θα σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να προμηθεύσει με μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη το «αγαπημένο» του πρωινάδικο. Να λάβει σε πανελλαδική μετάδοση ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα για τη θητεία του, να μιλήσει για το πόσο θα του λείψει ο σύζυγός του και ο σκύλος του.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «σεξιστική» την ονομασία «Καλλιόπη», για τις τουαλέτες στις μονάδες και πρότεινε να μετονομαστεί σε «Κούλη», επιδιώκοντας προφανώς -και ατυχώς- να τις ταυτίσει με τον πρωθυπουργό.

Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου

Τα παραπάνω, ίσως και να είχαν κάποιο γούστο, αν δεν συνέπιπταν με μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, εκείνη της συζήτησης των πορισμάτων των κομμάτων στη Βουλή. Και φυσικά, αν δεν «κάλυπταν» στην ειδησεογραφία, τα όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εκπροσώπησε τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για την επιλογή του προέδρου τους. Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, σημείωναν ότι ήταν ένα «αυτογκόλ» απίστευτο, το οποίο θα πρέπει να το καλύψουν με κάποιο τρόπο.


Πηγή