ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Κασσελάκη για τα Τέμπη – «Έγνοια του Μητσοτάκη ήταν να συγκαλύψει το έγκλημα»

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώσθηκε μήνυμα του Προέδρου του κόμματος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα.

Μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, η η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πρώην Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με επίσημο αίτημα στο προεδρείο της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απουσιάζει από τη συζήτηση και την ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μέσω μηνύματος που αναγνώσθηκε κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (19/03) συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, από τον Θάνο Μωραΐτη.

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους. Είναι αναμενόμενο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησής του», τονίσθηκε αρχικά στο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα.

«Έστω και την ύστατη στιγμή, τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι άλλων πολιτικών προσώπων», επισημάνθηκε ακόμη.


Πηγή