Οικονόμου: Τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα και φέρουν την πρώτη ευθύνη για τα επεισόδια

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι η ισορροπία ανάμεσα στις φιλελεύθερες αρχές και τις συντηρητικές αξίες θωρακίζει τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκηση και φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια, ενώ υποστήριξε ότι η ισορροπία ανάμεσα στις φιλελεύθερες αρχές και τις συντηρητικές αξίες θωρακίζει τη Νέα Δημοκρατία.

«Το αυτοδιοίηκητο του Πανεπιστημίου δυστυχώς θεωρείται από κάποιους μόνο ως προνόμιο και κατάκτηση και όχι ως ευθύνη. Αναφέρομαι στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες φέρουν κάποιες υποχρεώσεις, βάσει εσωτερικών κανονισμών που υπάρχουν, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε όσους καίνε, καταστρέφουν, καταλαμβάνουν, βιοπραγούν, να χρησιμοποιούν τον τίτλο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα επεισόδια έγιναν έξω από τις φοιτητικές εστίες και έχουμε ζητήσει πολλές φορές χαρτογράφηση των εστιών, όπου δαπανώνται πολλά χρήματα, υποτίθεται ότι υπάρχει φύλαξη και το τι γίνεται μπορεί να το φανταστεί κάποιος από τα αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών. Οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν ευθύνη για χρήματα που δαπανώνται για τις εστίες, τη φύλαξη, ευθύνη να συνεργαστεί με την ΕΛ.ΑΣ. για να δοθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Ακόμη σήμερα, στην Ελλάδα του 2024, δεν υπάρχει ομόθυμη καταδίκη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις για τους τραμπούκους, τις συμορρίες, για να διασφαλιστεί η αισθητική και η ποιότητα που πρέπει να έχει η Ανώτατη Εκπαίδευση».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, παράλληλα, υποστήριξε ότι η ισορροπία ανάμεσα στις φιλελεύθερες αρχές και τις συντηρητικές αξίες θωρακίζει τη Νέα Δημοκρατία.

«Στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας η ισορροπία ανάμεσα στο φιλελεύθερο χαρακτήρα και τις συντηρητικές αξίες επέτρεψε στο κόμμα να έχει μαζικότητα, λαϊκότητα -που επέτρεπε και σε άλλες δυνάμεις να ενσωματωθούν- να λειτουργεί ως όχημα πραγμάτωσης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, που αλλιώς δεν θα γίνονταν ποτέ. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι η Νέα Δημοκρατία επιτελεί το ρόλο αυτό, πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ενσωμάτωσης ανθρώπων και διεύρυνσης, αναχώματος στο λαϊκισμό και την ακροδεξιά, επειδή ακριβώς μπορεί να απευθύνεται σε διαφορετικά ακροατήρια.

Είμαστε παράταξη που ενισχύει έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε αποφασιστική πολιτική στο Μεταναστευτικό, εισάγουμε νόμους που βελτιώνουν πολύ την κατάσταση, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό βελτιώνεται. Η ΝΔ είναι ο φυσικός πολιτικός φορέας του κόσμου της δεξιάς.

Η πολιτική επιλογή είναι άθροισμα αξιολόγησης, δεν είναι σημειακή. Οι δεσμοί και οι σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο και τον κορμό της διατηρούνται μέσα από μια ειλικρινή επικοινωνία, ουσιαστική συζήτηση και κυρίως την εφαρμογή πολιτικής αρχών».


Πηγή