Πιερρακάκης: Σε 18 μήνες στην Ελλάδα το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο

Στην πρώτη συνάντευξή του μετά την ψήφιση του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Χρονικό ορίζοντα ενάμιση χρόνου (18 μήνες) θέτει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για τη λειτουργία του πρώτου μη κρατικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, καθώς χθες ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας στην πρώτη συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, μία από τις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα είναι ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο, που θα αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αναφορικά με το θέμα αντισυνταγματικότητας ο κ.Πιερακκάκης απάντησε πως: «Ακούμε με απόλυτο σεβασμό κάθε επιστημονική τοποθέτηση πάνω στο θέμα, είτε υποστηρίζει τη δική μας θέση είτε όχι. Μεταξύ των δύο τάσεων που διαμορφώθηκαν, εμείς επιλέξαμε να εμπιστευτούμε κορυφαίους καθηγητές του Συνταγματικού και του Διοικητικού Δικαίου -τον κύριο Βενιζέλο, τον κύριο Σκουρή, τον κύριο Αλιβιζάτο, τον κύριο Μανιτάκη, τον κύριο Σπυρόπουλο-, οι γνωμοδοτήσεις τον οποίων εκτείνονται από το ότι “επιτρέπεται” έως το ότι “επιβάλλεται” να ερμηνεύσουμε έτσι το Άρθρο 16 του Συντάγματος».


Πηγή