Τρόπο να πάρει ο Κασσελάκης, βουλευτική έδρα μετά τη θητεία του, αναζητούν στην Κουμουνδούρου

Για να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ένας εκ των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος.

Τρόπο για να λάβει ο Στέφανος Κασσελάκης βουλευτική έδρα, φαίνεται ότι εξακολουθούν να αναζητούν οι στενοί του συνεργάτες, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει αυτό το θέμα.

Το σενάριο αυτό «ζεσταίνεται» ξανά από ορισμένους συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή, από την Κουμουνδούρου, αν και δεν τοποθετούνται ανοιχτά για το ζήτημα, δεν το αρνούνται και ιδιαιτέρως σθεναρά. Γεγονός που ακαριαία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όντως αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα, προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος να γίνει και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςθέση που κατέχει σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και μόλις ξεμπερδέψει με τη στρατιωτική του θητεία, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για τη Βουλή, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Το κόλλημα

Για να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ένας εκ των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος. Με τη σειρά, πρόκειται για τον Όθωνα Ηλιόπουλο, τον Βαγγέλη Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει οι υπόλοιποι επιλαχόντες, να παραιτηθούν και εκείνοι της βουλευτικής έδρας, για να καταλήξει στον ένατο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αν δεχθούμε ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος θα ήταν πιθανό να παραιτηθεί -καθώς ο ίδιος δήλωσε προχθές στην τηλεόραση του Attica ότι τρέχει πολλές δουλειές και ο χρόνος δεν του φτάνει, αφήνοντας ανοιχτό κάποια στιγμή να αφήσει τη βουλευτική ιδιότητα-, θα πρέπει ακόμα πέντε πρόσωπα να αποποιηθούν του δικαιώματος τους.

Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη. Ένατος ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης.


Πηγή