Νίκος Παπαθανάσης: Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

«Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε από την Πάτρα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών , Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα που μεταδόθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάτρα, δήλωσε ότι:

«Από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και να απλοποιούμε διαδικασίες, με κύριο στόχο μας την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο έχουμε θέσει ως βασικό στόχο την στήριξη της οικονομίας, μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας και με αναπτυξιακό πρόσημο».

Όπως πρόσθεσε, «μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους».

«Ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και στην ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας».

Αναφερόμενος στα Επιμελητήρια, είπε ότι «υπήρξαν διαχρονικά αρωγοί της κυβέρνησης στην μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση και την δημιουργία νέων επιχειρήσεων».

Όσον αφορά το Επιμελητήριο Αχαΐας, τόνισε ότι «καλείται να παίξει ένα σημαντικό διπλό ρόλο» και συνέχισε:

«Από τη μία πλευρά, ως γνώστης των πραγματικών αναγκών της αγοράς, καλείται να συνδράμει με τις τεκμηριωμένες προτάσεις του στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και από την άλλη, μέσω της κινητοποίησης και της ενημέρωσης των μελών του, καλείται να συνδράμει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας».

«Βασική μας επιδίωξη είναι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να την αναπτύξουν, να έχουν ταυτόχρονα και όλους τους διαθέσιμους πόρους προς αυτό».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος σημείωσε ότι «οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα ζητούν τρία πράγματα, έτσι ώστε να μπορούν να προοδεύουν».

«Το πρώτο, είναι να υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, το δεύτερο, είναι να υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία να υλοποιεί πολιτικές, φιλικές προς την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η οικονομία και να δημιουργείται κοινωνικός πλούτος που βοηθάει στην κοινωνική ευημερία και το τρίτο είναι να υπάρχει αξιοπιστία της χώρας και αξιοπιστία της κυβέρνησης στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό το έχουμε καταφέρει».

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ευχήθηκε «να προοδεύει η κάθε επιχείρηση, έτσι ώστε να προοδεύουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, και ταυτόχρονα να μπορεί να προοδεύει και η ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος και ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την επιτάχυνση διαδικασιών, κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση απηύθυνε και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίποτα δεν κάνει τυχαία» και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά και πολύ μεθοδικά, ακριβώς για να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και αυτό γίνεται μέσα από τις επιχειρήσεις, μέσα από την οικονομία και υλοποιείται καθημερινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι «μέσα από τον κύκλο των εργασιών πολύ μεγάλων έργων, το υπουργείο δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας και βέβαια κύκλο εργασιών πολλών ανθρώπων και πολλών επαγγελμάτων».

Τέλος, ας σημειωθεί, ότι κατά την προσέλευσή του στον χώρο της εκδήλωσης, ο Γιάννης Μπρατάκος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, σχετικά με ενδεχόμενες ενοποιήσεις Επιμελητηρίων και απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανέναν ενδεχόμενο να ενοποιηθούν σε αυτή την φάση Επιμελητήρια», προσθέτοντας ότι «οι εκλογές στα Επιμελητήρια θα γίνουν κανονικά, όπως προβλέπεται από τον νόμο»


Πηγή