Χατζηδάκης: «Σε λιγότερο από 20 μέρες θα ανακοινωθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού»

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο ότι η αύξηση κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί σε λιγότερο από 20 μέρες

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και ανακοίνωσε ότι σε λιγότερο από 20 ημέρες θα γίνει γνωστή η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η οικονομία πάει πολύ καλύτερα από ότι πήγαινε μέχρι το 2019. Η Ελλάδα έχει περιθώρια να πάει καλύτερα. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση οι πιο αδύναμοι να λάβουν βοήθημα το Πάσχα, ο υπουργός περιορίστηκε να πει ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε οπισθοδρόμηση, ικανοποιώντας κάποια απαίτηση εκείνος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάει την Ελλάδα πίσω»

Όσον αφορά τους αγρότες και τις έξτρα παροχές ο Κωστής Χατζηδάκης απέκλεισε να δώσει παραπάνω προς το παρών: «Έχουμε συγκεκριμένες αντοχές. Δεν μπορούμε σε κάθε συνάντηση να βγάζουμε άσσους από το μανίκι. Θα χάσουμε και τις παροχές και την όποια πρόοοδο μπορεί να φέρει νέες παροχές».

Για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση: «Αν συνεχίσουμε με τις παρατάσεις θα υπάρξουν penalties και για τη χώρα και για αυτούς που δεν θα συνδεθούν. Εάν δεν κλείσει το έργο, θα διακοπεί μέρος της χρηματοδότησης της χώρας από τις Βρυξέλλες. Να το πάρουν τοις μετρητοίς. Μην έρθουν στο τέλος και ζητούν νέα παράταση γιατί δεν θα μπορούμε να τους δώσουμε».

«Έχουμε να κάνουμε με μία μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τελικός στόχος είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τους φορολογικούς συντελεστές» πρόσθεσε ο υπουργός στο τέλος.


Πηγή