Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αύξησή του κατά 500 ευρώ

Από πότε αναμένεται να ισχύσει η αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης κατά 500, κάτι που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με την ρύθμιση το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος για τους δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται σε 2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ισχύει. Στην περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή με άλλον φοιτητή το ποσό αυξάνει σε 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η πρόσθετη δαπάνη για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 υπολογίζεται σε 15,4 εκατ ευρώ.

Με την ίδια ρύθμιση περιορίζεται στις εθνικές διοργανώσεις η επιβολή της κύρωσης μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση ρίψης εντός αγωνιστικού χώρου ή των αποδυτηρίων ή σε κερκίδα αθλητικής εγκατάστασης πριν από την έναρξη κατά τη διάρκεια ή μετά από τη λήξη της αθλητικής εκδήλωσης αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνο κ.α.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη «για να μην διαταράσσεται από την ενδεχόμενη επιβολή του διοικητικού μέτρου ο σχεδιασμός αλλοδαπών ομάδων και των φιλάθλων τους».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.


Πηγή