Κωστής Χατζηδάκης: Πήρε εξιτήριο ο υπουργός Οικονομικών – Το «ευχαριστώ» στους θεράποντες ιατρούς

Κωστής Χατζηδάκης: Σύντομη αποδείχτηκε η περιπέτεια της υγείας του Υπουργού Οικονομικών

Σύντομη περιπέτεια υγείας για τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη καθώς το πρωί (28/02) Τετάρτης, ο υπεβλήθη σε χολοκυστεκτομή, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο κύριος Χατζηδάκης πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Πέμπτης (29/02) ευχαριστώντας του θεράποντες ιατρούς για την φροντίδα τους, τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο του ΕΣΥ.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Αττικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου! Κατέφυγα στη βοήθειά τους για να να αντιμετωπίσω την κρίση οξείας χολοκυστίτιδας που μου προέκυψε. Χθες χειρουργήθηκα λαπαροσκοπικά και σήμερα βγήκα από το Νοσοκομείο.

Λοιπόν, παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Αττικό Νοσοκομείο – ως αποτέλεσμα ίσως και της καλής του φήμης- παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Αυτό που είδα είναι πως σ’ αυτό το νοσοκομείο του ΕΣΥ υπάρχει μια δυνατή ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών με ανθρώπινη αντιμετώπιση, επαγγελματισμό και διάθεση για προσφορά.

Ναι, ξέρω: Χρειάζεται στήριξη του ΕΣΥ – έχουμε αυξήσει τις δαπάνες κατά 46% από το 2019- παραπάνω προσλήψεις, οι οποίες ήδη «τρέχουν», ορθολογικότερος σχεδιασμός, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, αλλά και σωστή αξιοποίηση των δαπανών, έργο που συντονίζουμε μαζί τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Από την καρδιά μου ευχαριστώ τον Καθηγητή Χειρουργικής του ΕΚΠΑ Νίκο Αρκαδόπουλο, πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής (φωτογραφία) που με χειρούργησε, την ομάδα της Δ’ Χειρουργικής Πανεπιστημιακής Κλινικής, την Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Τατιάνα Σιδηροπούλου με την ομάδα της, τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους Καθηγητές Αμάντα Ψυρρή και Γεράσιμο Φιλιππάτο, στις κλινικές των οποίων έκανα όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Στο Αττικό υπηρετούν και οι φίλοι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, που είχα τη χαρά να συναντήσω.

Ευχαριστώ και όλους εσάς για τις ευχές που μου στέλνετε! Και φυσικά την Πόπη που ήταν μαζί μου συνεχώς, ακοίμητος φρουρός. Είναι πάντα καλό να έχεις έναν (μία) γιατρό στο σπίτι!»


Πηγή