Νέα Αριστερά: «Η πολιτική επιστρέφει» – Όλα έτοιμα για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Πού και πότε θα διεξαχθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς.

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 1 – 3 Μαρτίου, η Νέα Αριστερά θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση συγκρότησης της. Μετά από 100 και πλέον ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, η Νέα Αριστερά απλώνει ρίζες, αποκτά οργανωτική δομή και οργάνωση στην βάση της κοινωνίας.

Η ανοιχτή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα καταλήξει στην πολιτική διακήρυξη στην οποία θα βασιστεί η προεκλογική καμπάνια αλλά και στην ανάδειξη κεντρικού οργάνου.

Το τέλος της Συνδιάσκεψης θα σημάνει την έναρξη της μάχης που θα δώσει η Νέα Αριστερά για τις ευρωεκλογές καθώς θα ξεκινήσει άμεσα και η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Στόχος είναι αυτό το ψηφοδέλτιο να είναι ευρύ, ανοιχτό και αντιπροσωπευτικό όλων των κρίσιμων για εμάς κοινωνικών πεδίων: Νέα γενιά, στεγαστική κρίση, έρευνα, ακαδημαικοί, γυναίκες, κλιματική κρίση, εργασία, προσφυγικό κ.ά.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνουν την κρίση στην αντιπολίτευση και την αναξιοπιστία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας την απόφαση των στελεχών που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Η κρίση είναι βαθιά, δομική, πολιτική και ιδεολογική. Οι εξελίξεις δεν μας εκπλήσσουν. Διευρύνουν ωστόσο το κενό στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

Η Νέα Αριστερά θα αναλάβει την ευθύνη να παίξει τον ρόλο της, ως αξιόπιστη, σοβαρή, μαχητική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Ρόλο που δεν μπορούν να εκπληρώσουν οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Με κάθε πολιτικό, θεσμικό και κινηματικό μέσο. Απέναντι στην απαξίωση της πολικής και την απογοήτευση εμείς προτάσσουμε την δημιουργία, την ανανέωση και την συμπαράταξη δυνάμεων.

Η προσχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νέα Αριστερά και μάλιστα στην πρώτη γραμμή καθρεφτίζει ακριβώς αυτή την λογική. Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλα νέα πρόσωπα να πλαισιώσουν το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.

Η επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεία των Αχτσιόγλου, Σακελλαρίδη και Καρπόζηλου, ανέδειξε το μείζον θέμα της παραβίασης του Συντάγματος από την κυβέρνηση με την επιχείρηση ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και της παραβίασης του Κράτους Δικαίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 01/03

17:00 – 18:00 Προσέλευση συνέδρων και προσκεκλημένων

18:00 – 18:30: Έναρξη Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης – Τιμητικό Προεδρείο

18:30 – 19:30: Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση

19:30 – 20:30: Χαιρετισμοί προσκεκλημένων.

20:30 – 21:30: Εισήγηση Σχεδίου Ιδρυτικής Διακήρυξης Νέας Αριστεράς.

21:30 – 22:00: Συγκρότηση Προεδρείου, Συγκρότηση Επιτροπής Σχεδίου Απόφασης, Έγκριση από το σώμα.

Λήξη εργασιών πρώτης μέρας.

Σάββατο 02/03

10:30 – 22:00: Έναρξη, Ομιλίες Συνέδρων (ενοποιημένη συζήτηση), Πρόταση: Ομιλίες 6’

22:00: Λήξη Εργασιών δεύτερης μέρας.

Κυριακή 03/02

10:30 – 15:00: Έναρξη, Ομιλίες Συνέδρων (ενοποιημένη συζήτηση), Πρόταση: Ομιλίες 6’

15:00 – 16:00: Παρουσίαση Τελικού Σχεδίου Ιδρυτικής Διακήρυξης / Πρόταση για μεταβατική Κεντρική Επιτροπή

16:00 – 17:00: Πολιτική Απόφαση / Έγκριση

17:15: Λήξη Εργασιών Συνδιάσκεψης

Στο τριήμερο θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει παράλληλες θεματικές κουβέντες από δίκτυα, κλαδικές οργανώσεις κ.ά. μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στην οργανωτική επιτροπή.


Πηγή