Λίγες ώρες κράτησε η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ – Οργή στελεχών για τις νέες διαρροές Κασσελάκη

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη χθεσινή άταχτη υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανυποχώρητη στάση των 17 μελών της Πολιτικής Γραμματείας στα εκβιαστικά διλήμματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν με άκομψο τρόπο από την Κουμουνδούρου.

Πηγές κοντά στην ηγεσία, επιχειρούν να πείσουν ότι ουδέποτε αποσύρθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη η προσβλητική επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα, από τον ίδιο, προς τα μέλη του οργάνου, παρά το γεγονός ότι εκείνος είπε άλλα από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης.

Η λευκή επιταγή έπεσε σε τοίχο

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: “Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη”.

Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο», αναφέρουν από το προεδρικό περιβάλλον.

Ωστόσο, από την πλευρά των 17 μελών απαντούν στην παραπάνω διαρροή των συνεργατών του προέδρου, με οργισμένο ύφος. Επαναλαμβάνουν ότι του επιστράφηκε με εκκωφαντικό τρόπο το αίτημα του να λάβει «λευκή επιταγή τριετίας».

«Κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου άρα η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός και εκτός τόπου και χρόνου», αναφέρουν στελέχη που έλαβαν χθες στη θυελλώδη συνεδρίαση.

Η επιστολή που αποσύρθηκε

Από την έναρξη της χθεσινής συζήτησης, όλοι οι συμμετέχοντες κατάλαβαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε την προσβλητική επιστολή που τους έστειλε τη Δευτέρα – και για την οποία η Όλγα Γεροβασίλη είχε πει ότι «επιστρέφεται πάραυτα».

«Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ», αναφέρει η ηγεσία, διαψεύδοντας επί της ουσίας 17 ανθρώπους που βρίσκονταν στη συνεδρίαση και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησε την ψηφοφορία.

«Η επιστολή του Προέδρου, ανακλήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα», τονίζουν από την πλευρά των «17». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι όντως μόνο ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία, ακριβώς γιατί δεν εμπιστεύεται την ηγεσία και ήθελε να υπάρχει καταγεγραμένο.

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξαν στιγμιαίες εντάσεις στην Πολιτική Γραμματεία – Αιχμές για διαρροές και Τεμπονέρα

Την ίδια ώρα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη χθεσινή δήλωση με την οποία έθετε θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως υπήρχε θέμα κομματικής λειτουργίας και αναφερθείς στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επισήμανε ότι δεν υπήρξαν εντάσεις, παρά μόνο στιγμιαίες και ενωμένοι βαδίζουν προς τις ευρωεκλογές.

Σημείωσε πως σήμερα υπάρχε περισσότερη συνεννόηση απ’ ό,τι χθες.

Παράλληλα, άφησε αιχμές σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για «πολλές από τις διαρροές» και προσέθεσε: «Οι περισσότερες που διαβάζω δεν ισχύουν. Ποιοι τις διαρρέουν είναι άλλη ιστορία».

Κληθείς να απαντήσει για την τοποθέτηση Τεμπονέρα ότι το καταστατικό δεν είναι λέξεις ατάκτως ειρημένες, ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά και ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει περισσότερα από 20 μέλη. Η τοποθέτηση ενός μέλους δεν καθορίζει ούτε την ουσία ούτε τη συζήτηση, προσέθεσε.


Πηγή