Ουδέν νεότερο από το «Πολάκιο μέτωπο» – Το «ψυχρό» τετ α τετ και η ησυχία πριν την «καταιγίδα»

Παύλος Πολάκης: Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Χανιώτη βουλευτή

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός «διαζυγίου», με τον Παύλο Πολάκη, που απείχε από τη χθεσινή ψηφοφορία – μια κίνηση που φανερώνει πως το ρήγμα που με τον Στέφανο Κασσελάκη, ολοένα και μεγαλώνει.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Χανιώτη βουλευτή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζει την καθαίρεση του από τη θέση του υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν και κάποια στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η στάση του σηκώνει ακόμα και διαγραφή.

Πάντως, σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο -ως και απίθανο- να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς συνομιλητές του προέδρου αναφέρουν ότι μάλλον θα επιλέξει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σε χρόνο που θα είναι πολιτικά «ουδέτερος».

Το πρώτο τετ α τετ

Την Παρασκευή το πρωί, κατά τη διάρκεια την ανοιχτή διαβούλευση του κόμματος με φορείς της Παιδείας, των επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Οικονομικό) και την Ένωση Συνταγματολόγων, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης είχαν το πρώτο τους τετ α τετ.

Ο Χανιώτης βουλευτής, παρά το γεγονός ότι δεν προσήλθε την Πέμπτη στη Βουλή για να ψηφίσει, το έκανε την επομένη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προσέλθει από νωρίς στην αίθουσα της Γερουσίας. Όταν μπήκε μέσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτησε πολλούς από τους παριστάμενους βουλευτές και εκπροσώπους των φορέων.

Αλλά όχι τον Παύλο Πολάκη, που κάθονταν στα «ορεινά» έδρανα (κοιτάζοντας από την πλευρά του προέδρου), πίσω από τη Ρένα Δούρου. Κατά τον χαιρετισμό του Στέφανου Κασσελάκη, κοιτούσε συχνά το κινητό του. Πάντως, όταν αποχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, εκείνος παρέμεινε στη Γερουσία.

Ενόχληση στην Κουμουνδούρου

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ.Πολάκης δεν φαίνεται να πείθουν τους συντρόφους τους, με αρκετά στελέχη του κόμματος να καταφέρονται με σκληρή γλώσσα εναντίον του, γεγονός που φανερώνει ότι δύσκολα θα αποφύγει τις κυρώσεις.

«Δεν είναι «φωνή λεβεντιάς» το να μην υπερασπιζόμαστε δικαιώματα ανθρώπων», είπε στο Action24 ο Κώστας Μπάρκας, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι «έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη. Και αυτό θα πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά υπόψη».

Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνει στον Παύλο Πολάκη. Η απουσία του Όθωνα Ηλιόπουλου και το παρών της Νίνας Κασσιμάτη, φέρνουν και αυτούς τους δύο βουλευτές, αντιμέτωπους με κυρώσεις. Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτήρισε την κ.Κασιμάτη ως θηλυκό «Βορίδη».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη.


Πηγή