Στριμώχνουν τον Κασσελάκη: «Διέγραψε τώρα τον Πολάκη»

Για ακόμη μια φορά τίθεται θέμα «Πολάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κρητικό βουλευτή να βγαίνει εκτός κομματικής γραμμής, για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Την αποχή επέλεξε τελικά ο Παύλος Πολάκης στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με πρόσχημα χειρουργείο φίλου του που έπρεπε να διεκπεραιώσει.

Η διαφοροποίηση του Κρητικού βουλευτή προκαλεί φουρτούνα στην Κουμουνδούρου με στελέχη να ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να τον διαγράψει. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που προκρίνουν τις κυρώσεις ώστε να πέσει στα «μαλακά», απομακρύνοντάς τον από την θέση του συντονιστή τομεαρχών στο κόμμα.

Το κλίμα για τον Παύλο Πολάκη είναι βαρύ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς είχε αντιδράσει λίγες ημέρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή, στην κομματική γραμμή για υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα, όπως και για το θέμα των F-35, που τον έφερε σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον του…αψύ Κρητικού στο κόμμα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Αποχή λόγω… χειρουργείου

Πάντως, μπορεί ο βουλευτής από την Κρήτη να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προχωρώντας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι έχει επαγγελματική υποχρέωση -αυτή της εγχείρισης ενός φίλου του- ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος δεν θέλει να λάβει το προσωπικό κόστος της συμμετοχής στην ψηφοφορία.

Άλλωστε, ο αψύς Κρητικής είχε δείξει τη βούλησή του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, αφού είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί να το πείσει τους ψηφοφόρους στα βουνά».

Σημειώνεται ότι χθες, ο ίδιος δεν παρευρέθηκε ούτε στην πολιτική γραμματεία, με τα σενάρια για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, να παίρνουν και να δίνουν.

Πριν λίγη ώρα πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να δώσουν ένα «ναι υπερηφάνειας» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για αποχές

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εν τέλει θα υπάρξουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος, πάρα την επαναφορά της κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος των βουλευτών που δεν θα δώσουν θετική ψήφο. Προφανώς και δεν σκοπεύει να τους διαγράψει, αλλά να τους καθαιρέσει από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, αν είναι, πχ, τομεάρχες.

Πάντως, είναι προφανές ότι τόσο η ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση όσο και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, είχαν ως στόχο δύο πρόσωπα. Τον Παύλο Πολάκη και τη Νίνα Κασιμάτη, καθώς είναι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ότι που «ναι» – αν και η πειραιώτισσα βουλευτής μπορεί και να ψηφίσει επί της αρχής, διαφοροποιούμενη επί ορισμένων άρθρων.

Πέραν, όμως, των δύο συγκεκριμένων προσώπων, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν για την πιθανότητα να υπάρξουν και κάποιες ακόμα απώλειες και από άλλους βουλευτές που θα απόσχουν της ψηφοφορίας – ακόμα και αν στείλουν επιστολή, μέσω τις οποίας δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν θετικά αν ήταν παρόντες.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για τη στάση των βουλευτών της, είναι το sms που έστειλε το πρωί της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω του οποίου τους καλεί να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης. Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος;», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Αν πάντως υπάρξουν απουσίες, τότε το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο κοινό, θα υποστεί σημαντικό πλήγμα.


Πηγή