Ο Μητσοτάκης «φρέσκαρε τη μνήμη» του Φάμελλου για το κράτος δικαίου επί ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση  για τα ομόφυλα ζευγάρια –Μητσοτάκης σε Φάμελλο: «Σχεδόν δάκρυσα με το ενδιαφέρον σας»

Οξεία επίθεση για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επί ζητημάτων κράτους δικαίου, εξαπέλυσε στον Σωκράτη Φάμελλο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Με σκωπτική διάθεση, απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε καυστικά ότι σχεδόν δάκρυσε με το ενδιαφέρον του πρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ. Επίσης, στηλίτευσε την επίκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο «αλάθητο» της Ολλανδής ευρωβουλευτή Σοφί Ιν’τ Βελντ, αλλά κα τη δική της επιλεκτική κριτική κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία για ζητήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναρωτήθηκε: «Όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές πρωτοστατούντος της Ολλανδής η οποία τώρα δεν έχει χώρα να πολιτευτεί, όταν πηγαίνατε δημοσιογράφους στο αυτόφωτο επί δικών σας ημερών πού ήταν; Όταν στήνατε την υπόθεση Novartis πού ήταν; Όταν επιχειρήσατε να χειραγωγήσετε το τηλεοπτικό τοπίο πού ήταν; Όταν καταδικάστηκε ο κ. Παππας 13-0 για παράβαση καθήκοντος πού ακριβώς ήταν, κ. Φάμελλε;».

Επίσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε σκωπτικά τη δημόσια αναφορα τέως ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τις ευρωεκλογές γιατί νόμιζε ότι διεξάγονται σε δύο γύρους.


Πηγή