ΣΥΡΙΖΑ: «Φουντώνουν» οι φωνές που μιλούν για συνεργασία στην Κεντροαριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακούει να αυξάνονται οι φωνές όσων ζητούν να ανοίξει ο διάλογος με τις υπόλοιπες δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης

Τρόπο προκειμένου να παρέμβουν στα κοινωνικά κινήματα που θεριεύουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όπως είναι εκείνα των αγροτών και των φοιτητών, αναζητούν στην Κουμουνδούρου καθώς βλέπουν τους ανταγωνιστές τους στην ευρύτερη Κεντροαριστερά να αποκτούν το πλεονέκτημα.

Παράλληλα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης ακούει να αυξάνονται οι φωνές όσων ζητούν να ανοίξει ο διάλογος με τις υπόλοιπες δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης, την ώρα που ο ίδιος και ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν τα «αυτιά» τους σε αυτή τη συζήτηση που έχει, ήδη, ανοίξει.

Παρέμβαση Σπίρτζη

Ανάμεσα σε εκείνους που θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της συνεργασίας των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, που πήρε τη «σκυτάλη» από τον Διονύση Τεμπονέρα, που έχει παρουσιάσει εδώ και εβδομάδες τη δική του πλατφόρμα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ένας που θα το βάλει το θέμα, θα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Kontra, συμπληρώνοντας πως αναφέρετε στη σύγκληση και στη συνεργασία με τα άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου. «Ελπίζω να υπάρχουν αντίστοιχα στελέχη στη Νέα Αριστερά, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ ή οπουδήποτε άλλου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Βέβαια, ο Χρήστος Σπίρτζης είναι το στέλεχος εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε μιλήσει πρώτος για αυτή την αναγκαιότητα. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε αναθέσει να αναζητήσει συνεργασίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την άνοιξη του 2023, ώστε να είναι κοινοί υποψήφιοι της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη.

Η κίνηση της Θεσσαλονίκης

Την ώρα, πάντως, που στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσαν πολύ χρόνο για την εκδήλωση στην οποία θα λάβει μέρος ο Διονύσης Τεμπονέρας, από κοινού με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανάμεσα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, η οποία, όμως, αφορούσε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διοργανωτής ήταν η παράταξη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη, που ονομάζεται «Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας», με τη συμμετοχή των Χάρη Δούκα, Δήμαρχο Αθηναίων, Γιάννη Μυλόπουλο, πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θανάση Γλαβίνα, Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Πέτη Πέρκα, Γραμματέα της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Σίμο Δανιηλίδη, Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών.

Παρέμβαση στα κινήματα

Στη Λάρισα στρέφονται τα βλέμματα όλων στην Κουμουνδούρου, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία, ξεκίνησε από το μπλόκο του αυτοκινητόδρομου Ε65, εκεί όπου βρίσκονται οι αγρότες της Καρδίτσας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συζητάει μαζί τους, για τα προβλήματα τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε και πάλι στα τρακτέρ, κάνοντας, μάλιστα, αυτή τη φορά βόλτα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Συνομιλώντας με τους συγκεντρωμένους αγρότες στο μπλόκο, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις οκτώ προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του εισοδήματος τους, ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους.

Στη συνέχεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε τη κοινότητα Κεραμίδι, στον δήμο Φαρκαδόνας, που είχε κυριολεκτικά βρεθεί κάτω από το νερό κατά από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».


Πηγή