Ράνια Σβίγκου: «Μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Η Ράνια Σβίγκου για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα των αγροτών και των μη κρατικών πανεπιστημίων

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» έδωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέγοντας ότι «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και για αυτό προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες».

«Ο πρωθυπουργός «αντιμετωπίζει αλαζονικά ένα ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού από τις τέσσερις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ποια είναι η αντίληψή του για το κράτος δικαίου και τους θεσμούς στη χώρα μας, και τώρα και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε η πολιτικός.

Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε ότι «την ώρα που οι αγρότες αγωνιούν για την επιβίωσή τους, ο Κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει μέτρα ασπιρίνες για να σπάσει τα αγροτικά μπλόκα. Πρόκειται για μια προσπάθεια εμπαιγμού και κοροϊδίας του αγροτικού κόσμου, από έναν πρωθυπουργό ο οποίος μιλάει για λεφτόδεντρα, απαξιώνοντας τις ανάγκες επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών. Αντίθετα, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μονόδρομος η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αφού «δεν μπορούμε να μιλάμε για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα μας, χωρίς ανάλογη στήριξη του αγροτικού κόσμου».

Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις με καταστολή, και χρησιμοποιεί μεθόδους απαξίωσης και συκοφάντησης συνολικά της δημόσιας εκπαίδευσης, με προφανή λόγο να παραβιάσει το Σύνταγμα και το άρθρο 16. Ενώ κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μαθητές μένουν εκτός των πανεπιστημίων εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η κυβέρνηση δημιουργεί φοιτητές δύο ταχυτήτων, όπου για να περάσεις στην ιατρική ενός δημοσίου πανεπιστημίου, πρέπει να γράψεις πανελλαδικές 18 και 19, ενώ για το ιδιωτικό αρκεί το 9 ή το 10. Το μόνο ζήτημα αρχών το οποίο υπηρετεί η κυβέρνηση είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φίλων τους επιχειρηματιών, και όχι αυτών της ελληνικής κοινωνίας, όλων όσοι δικαιούνται και θέλουν να σπουδάσουν σε δημόσια, δωρεάν και ποιοτικά πανεπιστήμια».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών», η Ράνια Σβίγκου σχολίασε ότι «με τα προβλήματα που έχει ο κόσμος, δεν είναι και η είδηση των ημερών για την κοινωνία και τους πολίτες. Δημιουργείται ένας ντόρος εξαιτίας και της προσπάθειας από μέσα ενημέρωσης να ανακαλύψουν ένα εσωκομματικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε ότι «τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πλήρη άγνοια», κι ότι «ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι μια προσωπική πρόσκληση και συμμετοχή». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «προφανώς ο καθένας επιλέγει με ποιους συζητάει, όμως μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται συντεταγμένα», ενώ αυτή της επόμενης Τρίτης «είναι μια συζήτηση που αφορά πρόσωπα και όχι κόμματα».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «η απάντηση στο ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος στο συνέδριό του θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό, συνολικό και ριζοσπαστικό σχέδιο». Και κατέληξε τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αγωνίζεται και επιδιώκει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, και ταυτόχρονα λέει ότι η ανασύνταξη και η ενδυνάμωση του προοδευτικού χώρου προϋποθέτει την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή