Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο ΕΛΚ

Στις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου που επέκριναν την Ελλάδα για το κράτος δικαίου, απαντά ο πρόεδρος του ΕΛΚ

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα επέκρινε ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΚ, σε συζήτηση με δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια επίσκεψη ςστην Ελλάδα.

Καυτηριάζοντας την επιλογή των άλλων κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Βέμπερ τόνισε: «Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα».

Στην ερωτηση εάν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογράμμισε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά».

Τέλος, ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταμάτησε τις τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, ανέφερε την αγρανάπαυση. «Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το “κουτί (των παροχών)» σημείωσε.


Πηγή