Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Οι ασκήσεις Βρεττού για τη μέση και η οργή Μαρκόπουλου

Η κίνηση του βουλευτής της Νίκης που προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της εξεταστικής 

Νέος γύρος έντασης σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, μεταξύ του προέδου Δημήτρη Μαρκόπουλου και του βουλευτή της Νίκης, Νίκο Βρεττό, εντός κι εκτός της αίθουσας. Μάλιστα χρειάστηκε και διακοπή της συνεδρίασης ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο κ.Βρεττός αποβλήθηκε μετά το επεισόδιο.

Το κλίμα ήταν τεταμένο ήδη κατά την εξέταση του μάρτυρα από τον κ.Βρεττό, που προκάλεσε αντιπαράθεση με το προεδρείο. Ωστόσο την ώρα που μιλούσε ο κ.Μαρκόπουλος, ο κ.Βρεττός σηκώθηκε για να κάνει κάποιες ασκήσεις για τη μέση, όπως εξήγησε, ωστόσο αυτό προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της Επιτροπής ο οποίος έκανε λόγο για απρέπεια και χρειάστηκε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση.

Η ένταση μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας με τον κ.Μαρκόπουλο να απευθυνεται στον κ.Βρεττό σε έντονο ύψος λέγοντας: «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε. Είσαι αδιανόητος» είπε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση ψυχραιμοτέρων για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Επιστρέφοντας στη συνεδρίαση ο κ.Μαρκόπουλος τόνισε πως «είναι η τελευταία φορά που δείξαμε ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν των κοινοβουλευτικών αρχών» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι του κοινοβουλευτισμού να συμπεριφέρονται λες και είναι παιδική χαρά».


Πηγή