Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Το αυριανό πρόγραμμα (06/02) του Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12:00 θα έχει συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Χολγκίν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου με τίτλο Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ελλάδα χαιρέτισε τον διορισμό της νέας ειδικής απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών

Την 6η Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Χολγκίν, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπικής του απεσταλμένης για την Κύπρο.

Η Αθήνα χαιρέτισε αυτήν την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», με στόχο να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει θερμά την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό της κυρίας María Angela Holguín Cuéllar ως νέας Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη αμοιβαίως αποδεκτής, δίκαιας και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη συμφωνημένη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχόμαστε η νέα Απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών να συντονίσει επιτυχώς την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε αυτό το πλαίσιο.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή την κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη».


Πηγή