Τα μυστήρια της Κεντροαριστεράς και μια εκδήλωση που θα συζητηθεί…

Σε διαρκή κινητικότητα βρίσκεται η όλη Κεντροαριστερά, καθώς όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο σε ολόκληρη την παράταξη, όσο και αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια τους και κάνουν ότι δεν το βλέπω.

Η κάθε πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, θα επιχειρήσει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ώστε να μπορέσει την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο καλύτερο σημείο εκκίνησης για τις συζητήσεις που εξ αντικειμένου θα αρχίσουν μετά τις κάλπες του Ιουνίου.

Εκδήλωση με Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου…

και προφανώς με πολλαπλούς αποδέκτες και πολλαπλά μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι δεδομένο ότι η εκδήλωση που ετοιμάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τις 13 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα, θα συζητηθεί πολύ. Και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, αλλά και μεγάλη ενόχληση σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Στην πρώτη, γιατί θα λάβει μέρος η Έφη Αχτσιόγλου -που αποχώρησε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει στο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς- και διότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «ανεπιθύμητη», χαρακτηριζόμενη ως «τοξική» από τις υπόλοιπες δυνάμεις του όλου χώρου.

Στη δεύτερη, γιατί θα λάβει μέρος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο νεαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη για να διατηρηθεί ζωντανή η συζήτηση για το μέλλον ολόκληρης της Κεντροαριστεράς.

Όμως, η παρουσία του και μόνο σε αυτή την εκδήλωση, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Αν φυσικά πραγματοποιηθεί…

Περιμένοντας τον Σακελλαρίδη

Στη Νέα Αριστερά, μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της εκλογικής συνεργασίας με τον Πέτρο Κόκκαλη -που όλα δείχνουν ότι θα δοκιμάσει να επανεκλεγεί στην ευρωβουλή με τις δικές του δυνάμεις, δηλαδή με το δικό του κόμμα- το ενδιαφέρον στρέφεται στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές.

Προφανώς και θα υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από έμπειρα και νέα στελέχη, ενώ αναμένεται να έχει και εκπλήξεις. Όμως, η αλήθεια είναι πως αυτό που επιδιώκει το υπό σύσταση κόμμα, είναι η παρουσία ενός προσώπου που θα είναι ικανό να κερδίσει τις εντυπώσεις – και προφανώς τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ενδέχεται να είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Φαίνεται ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται πολιτικά κοντά σε αυτό το εγχείρημα. Με δεδομένο ότι εδώ και μήνες έχει παραιτηθεί από το «Έτερον», το να επανακάμψει στον πολιτικό «στίβο» μοιάζει αρκετά πιθανό.

Το άνοιγμα Δούκα σε Πελετίδη

Απαρατήρητη, παράλληλα, δεν μπορεί να περάσει και μια ακόμα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης αυτή τη φορά και στο περιθώριο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η οποία βέβαια δεν σχετίζεται με το παιχνίδι της κεντροαριστεράς.

Αναφερόμαστε σε αυτή ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη. Το γεγονός ότι ο τελευταίος -εκτός από άκρως πετυχημένος και λαοπρόβλητος δήμαρχος- είναι στέλεχος του ΚΚΕ, ξεκόβει κάθε πιθανή κουβέντα για συζήτηση πέραν της αυτοδιοίκησης.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ο Χάρης Δούκας θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, όλοι αντιλαμβάνονται ότι στο μενού της συνάντησης προφανώς θα υπήρχε και αυτό το θέμα – αν και θεωρείται από δύσκολο, ως απίθανο, να εξασφαλίσει τη στήριξη των εκεί κομμουνιστών δημάρχων.


Πηγή