Χρυσοχοΐδης για έκρηξη βόμβας: «Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια»

«Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Οι δράστες πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα (03/02) στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σταδίου, όταν εξερράγη βόμβα στην «καρδιά» της Αθήνας, σε ώρα αιχμής, κατά την οποία το κέντρο της πρωτεύουσας είναι γεμάτο κόσμο, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Οι δράστες πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συμβεί αυτό», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για το περιστατικό στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να τρέχουμε στους δρόμους, να κάνουμε ράλι»

«Αυτές τις μέρες, τετραπλασιάσαμε τις δυνάμεις της Τροχαίας. Δεν μπορούν ορισμένοι να θεωρούν ότι οι δρόμοι είναι πίστες. Αποτελούν στίγμα στην Ευρώπη, οι πρωτιές της χώρας μας αναφορικά με την κακή οδηγική συμπεριφορά», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της»

«Αν και η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό ζήτημα καθολικά, πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών. Πρέπει να είμαστε στους δρόμους. Απαιτείται έλεγχος και η βοήθεια της τεχνολογίας, για τη βεβαίωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», προσέθεσε.

«Υπερδιπλασιάσαμε τις ΟΠΚΕ»

«Θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα, για αυτό υπερδιπλασιάσαμε τις ΟΠΚΕ. Θέλουμε να συγκροτήσουμε αξιόμαχες ομάδες, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλους όσοι τρομοκρατούν τους πολίτες. Σκοπός είναι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι χώρα της νομιμότητας», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή