Κικίλιας: Σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ για καθαρισμούς και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Ο Βασίλης Κικίλιας θα πραγματοποιήσει αύριο αντίστοιχη σύσκεψη με στελέχη του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο προγραμματισμού δράσεων πρόληψης αντιπυρικής περιόδου.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με αντικείμενο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι καθαρισμοί και οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών ενόψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου σε δασικές και περιαστικές περιοχές, και κυρίως σε αυτές με ιστορικό πυρκαγιών.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε την αναγκαιότητα οι παραπάνω δράσεις να ξεκινήσουν στο σωστό χρόνο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο πρόληψης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, η Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης Δικτύου Περιφερειών, Βασιλική Νταλή, η Γενική Διευθύντρια Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης, Ευσταθία Βατάλη, ο βοηθός Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής, Γεώργιος Καρανάσιος και ο Διευθυντής Συντονισμού Δράσεων Περιφερειών, Γεώργιος Αθανασιάδης. Από το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχαν ο Αρχηγός του ΠΣ, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Αθανάσιος Χατζόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα πραγματοποιήσει αύριο αντίστοιχη σύσκεψη με στελέχη του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο προγραμματισμού δράσεων πρόληψης αντιπυρικής περιόδου.


Πηγή